7 Haziran 2009 Pazar

Yengec kadini

Bugun eksisozluk' u biraz kurcalayayim dedim...
sonra da baktim ki blog epeyce boş kalmış, buraya bazı yazıları aktarayım dedim :P
Bakalım bence doğru bulduğum "yengeç burcu kadınları" hakkında yazılanlar nelermiş :P
  • duygusal olmalarından dolayıdırki sevilmeye ve korunmaya ihtiyaç duyarlar. onları sevmek ve korumak gerekir. Amma velakin, bir yengeç en zor durumda bile sizden iyi korunabilir, hatta ve hatta kendi kabuğuna çekilip size hiçe sayabilir. Biraz olgun ve hayatta çok şey tatmış bir yengeş kadını her derde devadır.
  • asla durağan olmayan bi duygu denizinde ordan oraya sürüklenen buhranlı bi balıktır o. Ciddi anlamda 'duygusal kanser' olup, yaşadığı, yaşayacağı hayatı en küçük birimlerine kadar iliklerinde hissederek yaşayan,mutlu olduğunda mutluluktan, hayal kırıklıklarında üzüntüden ölecekmiş gibi soluğu kesilen dişi kişi.
  • duygu yumağı, ilgiye aç sevgi melekleri. hayal dünyalarında yaşarlar çoğu zaman, onları hayal kırıklığına uğratanlara ise kin tutarlar. iki güzel sözle kinleri bile geçer. Kızgınlıkları, üzüntüleri, kırgınlıkları hep içlerine atarlar , etraftakilere hep gülümser onları mutlu etmeye çalışırlar. Kararsızlıklarından dolayı devamlı içlerinde gelgitler yaşarlar. Çabuk bağlanırlar ama çabuk unutamazlar bağlandıkları yaşanmışlıkları, çabuk kopamazlar anılarından, geçmişlerini geleceğe taşırlar.
  • hayatına duygularına göre yön veren kadındır. Yengeçler bir fikri kafalarına yerleştirirler ve bu fikre doğru yol alırken çeşitli esneme payları bırakırlar
  • dünyanın en arkadaş olunası insanlarıdır. sizi asla yarı yolda bırakmazlar
  • çok güzel yemek yapan kadınlardır. sağ tarafında duran kişi için ölebilecek kadar fedakar olabilen ama aynı anda sol taraftakini umursamayıp uçurumdan aşağı atabilecek bir kadındır. karnı aç olsun ilgi manyağı olsundur. soğuk havayı sevmez. karşısındakinin nefes alıp verme şeklinden bile anlam çıkartabilir.
  • ağlarken gülmeye ya da tam tersi gülerken ağlamaya başlayan dengesiz insandır.
  • yengeç kadının ortak özellikleri ise; çirkin yengeç burcu kadını yoktur gibi, biraz killolu olsalar bile yüz güzellikleri tartışılamaz, tenleri genelde beyaz ve yumuşacık olur, bebeksi bir kokuları vardır, çok hassasdırlar hemen hasta olabilirler, erkeğin kalbine giden yolun köprüsü olan miğde için inanılmaz lezette yemekler yaparlar.
  • sade, fakat kendine has ışıltısı (bu ışıltı zeka ve zerafetin bir kombinasyonudur) ile karşı cins tarafından her daim dikkat çeken lakin ulaşılması zor olan, hemcinsleri tarafından özenilen, hatta daha doğru bir ifade ile, kıskanılan kadın tipi.
  • yengeç burcu kadını anaçtır evet... bu kutsal bir içgüdüdür ve gerçek kadınlara mahsustur. kırılgandır, çünkü kırmamaya çok dikkat ettiği için kırılmayı haketmediğini düşünür. duygusaldır, çünkü insan duygularıyla vardır. Kısa, öz ve son olarak yengeç burcu kadını hakkında yapılabilecek en doğru yorum şudur; onun mutlu edemeyeceği insan yoktur, onunla mutlu olmayı beceremeyen/haketmeyen insan vardır...
  • yengec kadini her detayi cok iyi hatirlar, ama basina gelen kotulukleri ayri bir iyi hatirlar. Fil hafızasınana ragmen yengec kadini icin kindar demek dogru degildir. onu daha iyi tanidikca anlarsiniz ki o duygusal yapisi yuzunden ayni hatalari her an tekrar yapabilecegini hissettigi icin surekli kendine gecmisi hatirlatma ihtiyaci duyar, yoksa cogu burc kadinina gore yuregi cok daha saf ve temizdir.
  • yengec kadini ayni zamanda samimi ve comerttir. oyun oynamaz, oynayamaz, hem hinligi hemde isvesi cilvesi limitlidir, bir yere kadardir, o yerden sonra duygular butun kontrolu ele alir, ici disi bir yapar. dolayisiyla duygusal, harbi, hatta fevri yengec kadini gorebilirsiniz ama cilveli, poz kesen, rol yapan yengec kadini nadirdir.
  • onun anladigi tek lisan sevgidir, gururlu, onurlu, romantik ve hatta biraz da arabesk sadakat gosterileridir, ve hepsinden onemlisi samimiyettir. samimi olmaniz yeter, ayni zamanda samimiyetinize inandirmaniz gerekmez, lakin yengec kadini bu konularda hukmu en basta soylendigi gibi, butun toplum, sosyal ve mantik kurallardan bagimsiz, akliyla degil kendi duygu ve hissiyatinin yonlendirdigi sekilde verecektir.
  • sağlam, dik, yıkılmaz görünümünün altında oldukça duygusal bir kalp barındıran kadındır. karşılaştığı zorluklara karşı çelikten duvar misali göğüs gerse de patlama noktası geldiğinde kimse onları tutamaz ve işte o an geldiğinde bu kadınların hışmından korunulmalıdır. en sağlam ve sadık arkadaşlar, sevgililer bu burca mensup kadınlardan çıkar. eğer bir yengeç burcu kadını bulunursa sımsıkı tutulmalıdır asla elden kaçırılmamalıdır.
  • oldukça güçlü bir hafızaya sahiptirler ve bu nedenle geçmişin her ayrıntısıyla birlikte yaşamaya mahkumdurlar. nostaljiyi severler, değer verirler, geleceği geçmişten çıkarmaktan büyük keyif alırlar.
  • güvenilirdir. o kadar ki kendinizi gözü kapalı teslim edebilirsiniz, zarar vermez size, kıyamaz. sorumluluk duygusu çok gelişmiştir. potansiyel annedir, candır. Ruh hali değişkenlik gösterir. deniz gibidir o, kimi zaman dalgalı, kimi zaman süt liman. Zor sever, zor güvenir. ama bir kere sevdi mi, bir kere güvendi mi de sizden asla vazgeçmez.
  • gerçekten seviyorsa; suistimal veya yalan sezmedikleri sürece sonsuz toleransa sahip,iyi veya kötü her anınızda yanınızda olan,asla tuttuğu eli bırakmayan kadındır.sinirlenseniz de,kırsanız da gözleri dolu dolu sessiz bir gülümsemeyle size bakar, hoşgörür çoğunlukla
  • yengeç burcu kadınına aşık olmak, elinizde ateş tutmaktır, ateşe uçan pervane olmaktır, içinize çekip kor olmayı istemektir, sıcaklığına alışmak hep yanı başınızda olsun istemenizdir.
  • ne kadar saftır, iyi niyetlidir ya da öyle görünüp aklında kaç bin tilkiyi gezindirir bilemem ama kesinlikle ve kesinlikle keskin çizgileri olan kadın tipidir.. kırmamak, kırılmamak için çok geri çekilir ama sabrı taştığı an geri dönüşü yoktur.. önce karşısındaki şanssız bünyenin hakkından gelir, sonrada varlığından habersizmiş gibi değersiz kılar.. ve ben bu kadınların en çok bu yönüne hastayım..
  • aşk gibi aşktır, can gibi can, dost gibi dost, bebek gibi bebek, anne gibi anne ve en süperinden eştir. anaç bir yapıya sahiptir. çok kırılgandır, bir o kadar da çabuk yumuşayan yapısı ile insanı sıkmaz. adam gibi sever erkeğe erkek olduğunu hissettirir. verilen değerleri boşa çıkarmaz. gönül rahatlığı ile sevin efendim, zarar gelmez.
  • ayrıca evin huzuru yaptığı yemeklerden önce gelir. huzur yoksa, ya o ev yakılmalıdır ya da oradan bir yengeç göçüp gider. yemek yaparken biri akıl verirse kendini bitmiş saysındır, yengecin hisleri zaten o yemeği yapmasına yardımcı olur. sevgilisi çok tatlıdır, onun erkeğidir, onun için her şeyi yapar ama sevgilisinin yüzüne genelde nazlı bakışlar atar, bakışlarıyla istediğini yaptırır. ama zaten çıkarcı mantıkta olmadığı için istekleri de pırlanta, elmas, gemi, araba gibi şeyler değil; daha masumane, bakkala göndermek, yanyana kitap okumak, soba yaktırmak, karşılıklı kahve içmek ve şımartılmak olur.
  • mantıklı bir kadındır; duygularıyla hareket eder (nasil ya :P)
  • en büyük kişisel kusuru fazlaca şefkatli olmaktır.
  • herhalde tüm burçlar içinde anneliğin en çok yakıştığı burçtur. sevimlidir, akıllıdır, biraz fazlaca yufka yüreklidir, hafiften şaşkındır (ki her seferinde kendisini daha da şirin yapar bu özelliği)
--------
dışarıdan hiç bir şeyi kafasına takmaz gibi görünür
duygusal değilmiş, çok cesur ve sertmiş gibi davranır
ama sadece yengeçin kabuğudur bütün bunlar

içindeki et yumuşacık ve lezzetlidir. Yumuşacıktır; çünkü duygusaldır, kırılgandır, maalesef çok alıngandır (yağmur yağıyor, bana ördek dedin kadar!) lezzetlidir; çünkü aşk, arkadaşlık, yatak onunla eğlencelidir, sınırsızdır, korkusuzdur

paylaşımcı, merhametli, dürüst ve haddinden saf ve iyi niyetlidir. bu yüzden başkaları tarafından kullanılmaya ve tiye alınmaya çok müsaittir. ama enayi değildir. haksızlığa, aldatılmaya, nankörlüğe uğradığında hiç bir zaman affetmez, affetse de asla unutmaz, öcünü alacağı günü sabırla bekler, sonra da ortalığı kasıp kavurur, defolur gider. kısaca müthiş kincidir.

yani her türlü duyguyu dibine kadar ve keyif alarak yaşar yaşatır.
felsefesi bu...

14 yorum:

  1. Ne desem bilmem ki? Her birinin altına imzamı atarım. :) Neden mi? Çünkü bir yengeç kadınına aşığım. :D

    YanıtlaSil
  2. yengec kadinlari cok ozeldir, dunyada tek diyebiliriz :))

    YanıtlaSil
  3. bence de ;) ama bizi anlayan cok az insan var.. bunu unutmamali ;)

    YanıtlaSil
  4. o değilde ..onların dilini örenip ne dediğimizden ne çıkarabilecekleri ihtimallerini öğreten bi bilim dalı olsa..örensek örensek.. örensek...

    YanıtlaSil
  5. yengec kadını gercekten cok özel bı kadın gizemli farklı herseyın üstesınden cok üzülsede gelır onlar.bizi anlamayanlarda er gec anlarlar ama yengec coktan yandan yandan kaçmıştır orda.hakkını vermıitir tabı:)bende bı yengec kadınıyım..daha yapacak cok seyım var

    YanıtlaSil
  6. bir yengec burcu kadini olarak soyluyorum evet hepsi dogru...

    YanıtlaSil
  7. yüzde yüz. net. nasıl bu kadar doğru olabilir karakter özellikleri anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  8. bende yengeç kadınıyım kelimesi kelimesine doğru insanın inanası gelmiyo ama diyorumya her cümlesi beni anlatıyor doğru çıkıyor yengeç burcu özellikleri tepeden tırnağa benim özelliklerim valla:):)

    YanıtlaSil
  9. hepsine katılıyorum dışlandığımı hissediordum ama şu anda uçacak kadar mutluyum

    YanıtlaSil
  10. yengeç gördünmü yan yan kaçacan aga :)

    YanıtlaSil
  11. cok sevimliyiz cok:))

    YanıtlaSil