30 Haziran 2009 Salı

Yengec erkegi

Hehehe
eksisözlüğe bir de "yengeç erkekleri" için baktıydım..

  • Bir ideal erkek olduğu söylenen ama başa çıkılması inanılmaz zor erkek türü
  • eve dair her seyle fazlasıyla ilgili, duzen ve intizam seven, hayatın inis cıkıslarına evinde saglam yuvasında gogus germeye calısan, biraz ice kapalı ancak kendini cok iyi ifade eden, adalet duygusu fazlasıyla gelismis, sevdigi kadına tapan erkek tipi... bu turun en belirgin ozelliklerinden biri de her konuda söylecek bir kac lafı olması, bilgili, kültürlü altyapısı ve de omur boyu degismeyen muhalif tavrıdır
  • evinize geldiğinde ortalığı derleyip toplayıp, battaniyeleri getirip, neyin nerde olduğunu bilmediği halde hiç üşenmeden kahve/çay yapan, garip bi korunma mekanizması geliştirmiş garip adamlardır bunlar. her zaman kucağında uyunabilen, ağlanabilen, sıkılınmayan eğlenceli tuhaf ama çok iyi insanlardır bunlar...biraz kapalı olmalarına ramen kalbine dokunduğunuzda dünyanın en duygusal insanı oluverirler...

  • yengec erkeği, kadını hiçbir zaman zevk için kullanilacak bir obje olarak görmez; erkeğe esin veren kadın, onun için kutsal bir yaşam kaynağidir.
  • kendisinden çok karşı tarafı düşünür..çoğu şeyi içine atar ve bu durumu içten patlamalı motordan farksızdır.. dalgın olduğu zaman bile etrafta olan bitenden haberi vardır..çok çabuk gıcık olabilen ve çok çabuk affeden bir yapısı vardır..yardım etmeyi çok sever..
  • halk arasında sözleri dinlenir. kar ve kazançları çoktur. zevk, sefa, eğlence ve isrete düşkündürler. gezmeyi de çok severler. azimlidirler. macerayı ve seyahat etmeyi severler. ruh durumları dalgalıdır. bu burçta doğan erkek ya kendi kabuklarına çekilip öylece yaşamak ya da çevrelerine uyarak yaşamak isterler. sabırlı ve utangaç olurlar. hayal kurmayı severler, çoğu kere hayal dünyasında yaşarlar. . her muhite uyarlar. hem kendileri rahatlar ve hem de etraflarındakileri rahatlatırlar.
  • annesini cok sever, dolayisiyla birlikte olduklari insanin anneleriyle iyi gecinmesi yengecler icin muhim, ana sozu dinliyorlar, aile kavramini her seyden ve herkesten ustun tutuyorlar sirf bu yuzden seviyorum bu adamlari. oglum olursa yengec olur insallah
  • satranç tahtası gibi erkektirler. tek bir hata ile şah mat olabilirsiniz bunların karşısında, aman dikkat. kalplerini kazanmak zordur ama bir kez kazandınız mı kaybetmek imkansıza yakın birşeydir. lakin, o kalp kazanma süreci üstteki satırlarda belirttiğim gibi satranç oynamaya benzer. sabır, hatta peygamber sabrı gerekir onların kalbine giden yolda. büyük ihtimalle "olmadı bırakıyorum" diye yüz kere tövbe eder, sonra yine tüm aksiliğine karşın o tatlılığına kanıverirsiniz. yıllar boyu sizi peşlerinden sürükleme kapasiteleri oldukça yüksektir.en baldan sevgililer grubunda da başı çekerler. sadıktırlar, yüzde yüze yakın bir oranda güvenilirdirler. eğer bir yengeçle birlikteyseniz, mutlusunuzdur. gururla arkanıza yaslanabilirsiniz.
  • kesinlikle evcimen ve ev islerinden anlayan, bazen kadinlardan daha basarili temizlik ve yemek yapabilen, dengesiz, sinirlenince yaninda bulunulmamasi gereken (oyleymis daha ben gormedim), fazla sevgi dolu varliklar oluyor bunlar.durup dururken mutfak tezgahini silip parlatmaya kalkanlari var.deli midir nedir?
  • cekicidirler. yaninda kendinizi tanrica gibi hissedersiniz. ortamlarin kralıdır, en bi gösterislisidir. ev ortamında mutludur, huzurludur ama sokakta hayatı bulurlar. insanlarla cok rahat iletisim kurabilirler, dostluklari bakidir. bazen yalan söylerler, canınızı acıtırlar, ama tatlı tatlı konusup bir anda romantizmle aklınızı basınızdan alırlar. kacmak yerine tapmayı secenler icin dunya adeta cennetten bir köse kıvamına gelir. zaman zaman cehenneme gidis dönüs bileti sıkıstırırlar avucunuzun icine. e o da bir degisikliktir. dedikodu sevmezler.
  • sürekli susar, iyi geçinmeye çalışır, kalp kırmaz ama sonra 'yeter ulen!!' diyerek ortalığı bir dağıtır herkes 'anaa..ne biçim adammış da bilemedik biz' der..ama beş on dakika sonra yine susar, iyi geçinmeye çalışır ve kalp kırmaz..çok acayip adam bunlar..
  • yengeç burcu erkeğinin içine kapanık olması diye birşey yoktur. karşısındaki insanlar paylaşacak birşeyi olmayan veya konuşsada anlaşılmayacağını anlayan yengeç burcu erkeği susar.bu içine kapanıklık değil frekans uyuşmamasıdır. karşısında kafa dengi birisi bulunduğu zaman kimse tutamaz onu. şair ruhlu olmasa da şairim diyen yüzlerce adamı cebinden çıkartır.
    Anneye düşkündür,doğrudur.bunun sebebi ana kuzuluğu değil "ana gibi yar bağdat gibi diyar olmaz" düsturunun doğar doğmaz içinde yer etmesidir.yengeç erkekleri hiçbir kadının kendisini annesi kadar sevemeyeceğinin bilincindedir. hatta bunu o kadar abartabilir ki, tüm dünyaya meydan okuyabilir bu düşüncesi ile. "seni annenden daha çok seveceğim" lafı gerçek bir yalandır, bunu anlamak için yengeç burcu olmaya gerek yoktur. annesini hiç tanımayanları tenzih ederim.
    yengeç erkeği sever, gerçekten sever,varlığının son tozlarına kadar paylaşmaya hazırdır.sevdiği kadına imkanları dahilinde dünyayı serer ayakları altına. ve karşılık ister.oda sevilmek ister eninde sonunda. sevilmediğini anladığında ise uzaklaşır o kadından.
  • ailesine, bilhassa annesine çok düşkün olan erkeklerdir. bunların kalbini kazanmak için annesiyle iyi geçinmek, ona kendini sevdirmek, ve -imkansız ama- annesi kadar güzel yemek yapmayı bilmek gerekir. yengeç hayvanının kabuklu olmasından mıdır nedir bilinmez, içine kapanıktır bunlar ilk etapta, kabuğuna düşkündür, evcimendir. aile kavramına çok önem verirler. kendilerini tanımanız için biraz zaman geçmesi gerekir. ama unutulmamalıdır ki biraz göreceli bir kavramdır. biraz zaman geçtikten sonra anlaşılacaktır ki iyidir hoştur be bunlar. ama kindardırlar da, kolay kolay unutmazlar, hatta hiç unutmazlar, hafızaları kuvvetlidir. ama işine gelmeyince unutmuş ayağı yapabilirler. bu konuda gözünüzün içine baka baka yalan söyleyebilirler. intikam zamanı geldiğinde kıskaçlarıyla sokarlar adamı bunlar, çok pis. son olarak su grubu olduğu için sanırım, deniz görmeden yaşayamaz bunlar.
  • ideal sevgili sanilir en basta.
    olumune romantiktir zira. bayilir surpriz yapmaya. organizasyon yetenegi cok gelismistir, dusuncelidir; lakin cok baskindir. sevgilisini, sevgilininin kendisi dusundugunden daha cok dusunur, ne zaman ders calisacak/yemek yiyecek/gunde kac saat uyuyacak/aksam kacta yatacak vs; hepsini kendisi bizzat planlar; takdir bekler. bebek gibi davranir sevgilisine, yolda hep kaldirimin ic tarafinda yurutur sevgiliyi mesela. anneler icinse, ideal damattir. saygilidir aileye karsi, kizlarina prenses muamelesi yaptigini hissettirir.
  • Yengeç erkekleri gözlemci ruha sahip erkeklerdir. yeni girdiği bir ortamda hemen herkesle kanka olmak yerine sakin sakin oturup çevreyi insanları gözler karakter analizi yapar. edindiği izlenimler sonucunda kendi kafa yapısına uygun insanları seçer ve bu kişilerle yavaş yavaş muhabbete geçer. evet yavaştır yengeç erkeği biraz üşengen, biraz utangaç, biraz korkak. ancak ısındığı insanı da kıskaçları arasına alıp bir daha bırakmayacak kadar sağlam
  • sadece mutlu olmayı isteyen,bunun için kimi zaman düşüncesizce hareket edip çevresindekileri üzebilen erkektir.gerçekten yengec burcu erkeginin karakteristik özellikleri vardır ve bunların başında geleni duygusal yapılarıdır. "abi ben ilk cinsel deneyimimi sevdiğim kadınla yaşamak istiyorum,tek gecelik ilişkiler bana göre değil" diyen birisine rastlarsanız burcunu sorduğunuzda alacağınız cevap "yengeç" olacaktır.
  • mutlu edilmesi çok kolaydır. ilgiye gerçekten muhtaçlarıdır, ufacık mincik ilgi, sevgi belirtilerinden hayat bulurlar, ama aynı şekilde en ufak bir soğukluğu hemen farkedip kabuklarına çekilirler, üzülmeye yıpranmaya başlarlar. Zor değillerdir. en büyük zorlukları hep kendileridir: kendi kendini kurutan, kendi kendinde eriyen erkektir.
  • Dengesizliklerine katlandığınız vakit tadından yenmeyecek erkektir modelidir.
burcunun doğası gereği on dakika içerisinde müthiş ruh çalkantıları yaşar bunlar. bir kaç dakika önce pozitifken halde karşınıza çıkarken birdenbire kızgın bir boğaya dönebilirler. fakat bu dengesiz ruh halleri sadece çok hisli olmalarından kaynaklanır. nemden toz kaparlar çünkü. mutlu olmaları çok zorken en ufak bir neden onları mutsuz etmeye yeter.

kimi zaman aşırı mutluluklarından dolayı bile olmadık bir nedenden sorun yaratabilirler. ulan çok güldük, neden acı çekmiyoruz gibisinden mazoşitlikleri bile vardır. üstelik öyle bir anda elini ayağınızı çeker ki sizden, siz neyin ne olduğunu anlamadan olaylar gelişir zaten. bu da ayrı bir verem eden özellikleridir tabi.

bu ufak cızırtılarından başka süper ötesi yaratıklardır. sizden biraz iyilik görsün karşılığından elinden gelen her şeyi yapar. kötü gün arkadaşıdır. hüzün kovalayıcı kuşunuz olur bazen, en mutsuz anınızda bile yüzünüzde gülücükler açtırmayı başarabilirler. yaratıcıdırlar, değer verdiği şeyleri her şeyin üstünde tutarlar. birlikte zaman geçirilecek bir kaç insandan biri de yengeç burcu erkeğidir. sözün kısası bir kaç uyuz eden huylarından başka şeker gibidirler. bu yüzden kendilerine eh olmuş diyor, on üzerinden sekiz veriyoruz :Pp


iki yengec bir eve yaki$ir
iki yengec o evin icinde tum hayatlarini
mutlu mesut gecirir
iki yengec inanilmaz derin bir sevgi icinde olur
hayatlarinin anlami o sevgi olur
yengecin halinden yengec anlar

28 Haziran 2009 Pazar

R.I.P. MJ

İyi kötü hepimizin hayatında yer etmişti
Avant garde kişiliğiyle birçok insana örnek olmuştu
Söylenecek çok şey var ama işte

Dünyada her şeyin çaresi var ama ölümün yok
Ne diyelim... toprağın bol olsun MJ



21 Haziran 2009 Pazar

Efter brylluppet



Bunu gösterebilmek için bir video

görüntüsünden daha fazlası gerekiyor
Mumbai'da fahişelik yapan bir milyonu aşkın çocuk var.
4-5 milyon kadarı da yetersiz besleniyor.
Sonra, her gün farklı sebeplerden ölen çocuklar var.
İmkânımız olsa, cüzi bir parayla alabileceğimiz ilaçlarla
enfeksiyon gibi hafif hastalıkları kolaylıkla önleyebiliriz.

Neden düğüne beni de çağırdın, Jörgen?
O kişinin ben olduğumu biliyordun.

Ama dünyada olup biten her şeyi
kontrol altında tutamayız.

Bana neden kendin söylemedin?
Neden bana yalan söylemeye devam ediyorsun?
Bir gün ansızın öldüğünde üzülmeyecek miyim sanıyorsun?

40 yaşıma bastığımda söylemeyi
beceremediğim o kadar çok şey vardı ki.
Bu süre içinde çok şey değişti
ve müsaade ederseniz değerli vaktinizin
10 dakikasını çalmak istiyorum.
Çünkü öyle. Vakit çok değerli.
Saçıma düşen aklar bana bunu öğretti.

Anna, lütfen ağlama. Şimdi ağlamanı istemiyorum.
İçin yanacak, eminim ama bu da geçecek,
her şeyin geçtiği gibi.

Dünyada ilerlemek istiyorsanız,
seçim yapmak zorundasınız.

Efter brylluppet (2006)
imdb

Düğünden Sonra



15 Haziran 2009 Pazartesi

Eski ajendalar



Eski kitaplarimi falan duzenlerken, eski ajendalarimla karsi karsiya kaldim. Biraz kurcaladim ve agendayi odev not etmek harici, baska baska seyler icinde kullandigimi fark ettim. Birkac sayfanin resmini cekip paylasmak istiyorum :)


Tee o zaman Kanji ve Japoncaya merakim varmis, kenar suslemelerine bakilirsa :)
Su alttaki olaya bakin, ajandanin icinde gecen diyaloglar, ders arasinda konusmamak icin yazilan yazilar falan hehehe.. hey gidi genclik :P


2000 yilinda Avrupa kupasina gitmistik, Turkiye-Portekiz macina. Bilet ajengamin arasinda kalmis. Guzel bir hatiraydi ama o zamalar maalesef 1-0 yenilmistik ve Turkiye kupadan elenmisti :(


Nedendir bilmem, bazi bos sayfalara ders dahi yapiyormusum hehehe, hatta alttaki yazi gibi aynen.:


Oy oy, bu da kasim 1994 yilindan kalma bir yazi.. Senin gibi bir arkadasim oldugu icin kendimle gurur duyuyorum demis de.. Ondan oncesi elbette biraz karisik. Sozlu edebiyat dersinde, sinifin onune gecip bir romani anlatmamiz gerekiyordu sanirim. Tuhafima giden, bittikten sonra kizarman oldu demis. hehehe Naapiim utaniyorum iste :)


Elbette odevleri yazmak icin de kullandigim oluyordu, valla bak, ispati bile var :Pp

10 Haziran 2009 Çarşamba

Deviant

Aybi'de artik bir deviantART'ci oldu :Pp

http://aybique.deviantart.com/


Gelincik by ~Aybique on deviantART

7 Haziran 2009 Pazar

Yengec kadini

Bugun eksisozluk' u biraz kurcalayayim dedim...
sonra da baktim ki blog epeyce boş kalmış, buraya bazı yazıları aktarayım dedim :P
Bakalım bence doğru bulduğum "yengeç burcu kadınları" hakkında yazılanlar nelermiş :P
  • duygusal olmalarından dolayıdırki sevilmeye ve korunmaya ihtiyaç duyarlar. onları sevmek ve korumak gerekir. Amma velakin, bir yengeç en zor durumda bile sizden iyi korunabilir, hatta ve hatta kendi kabuğuna çekilip size hiçe sayabilir. Biraz olgun ve hayatta çok şey tatmış bir yengeş kadını her derde devadır.
  • asla durağan olmayan bi duygu denizinde ordan oraya sürüklenen buhranlı bi balıktır o. Ciddi anlamda 'duygusal kanser' olup, yaşadığı, yaşayacağı hayatı en küçük birimlerine kadar iliklerinde hissederek yaşayan,mutlu olduğunda mutluluktan, hayal kırıklıklarında üzüntüden ölecekmiş gibi soluğu kesilen dişi kişi.
  • duygu yumağı, ilgiye aç sevgi melekleri. hayal dünyalarında yaşarlar çoğu zaman, onları hayal kırıklığına uğratanlara ise kin tutarlar. iki güzel sözle kinleri bile geçer. Kızgınlıkları, üzüntüleri, kırgınlıkları hep içlerine atarlar , etraftakilere hep gülümser onları mutlu etmeye çalışırlar. Kararsızlıklarından dolayı devamlı içlerinde gelgitler yaşarlar. Çabuk bağlanırlar ama çabuk unutamazlar bağlandıkları yaşanmışlıkları, çabuk kopamazlar anılarından, geçmişlerini geleceğe taşırlar.
  • hayatına duygularına göre yön veren kadındır. Yengeçler bir fikri kafalarına yerleştirirler ve bu fikre doğru yol alırken çeşitli esneme payları bırakırlar
  • dünyanın en arkadaş olunası insanlarıdır. sizi asla yarı yolda bırakmazlar
  • çok güzel yemek yapan kadınlardır. sağ tarafında duran kişi için ölebilecek kadar fedakar olabilen ama aynı anda sol taraftakini umursamayıp uçurumdan aşağı atabilecek bir kadındır. karnı aç olsun ilgi manyağı olsundur. soğuk havayı sevmez. karşısındakinin nefes alıp verme şeklinden bile anlam çıkartabilir.
  • ağlarken gülmeye ya da tam tersi gülerken ağlamaya başlayan dengesiz insandır.
  • yengeç kadının ortak özellikleri ise; çirkin yengeç burcu kadını yoktur gibi, biraz killolu olsalar bile yüz güzellikleri tartışılamaz, tenleri genelde beyaz ve yumuşacık olur, bebeksi bir kokuları vardır, çok hassasdırlar hemen hasta olabilirler, erkeğin kalbine giden yolun köprüsü olan miğde için inanılmaz lezette yemekler yaparlar.
  • sade, fakat kendine has ışıltısı (bu ışıltı zeka ve zerafetin bir kombinasyonudur) ile karşı cins tarafından her daim dikkat çeken lakin ulaşılması zor olan, hemcinsleri tarafından özenilen, hatta daha doğru bir ifade ile, kıskanılan kadın tipi.
  • yengeç burcu kadını anaçtır evet... bu kutsal bir içgüdüdür ve gerçek kadınlara mahsustur. kırılgandır, çünkü kırmamaya çok dikkat ettiği için kırılmayı haketmediğini düşünür. duygusaldır, çünkü insan duygularıyla vardır. Kısa, öz ve son olarak yengeç burcu kadını hakkında yapılabilecek en doğru yorum şudur; onun mutlu edemeyeceği insan yoktur, onunla mutlu olmayı beceremeyen/haketmeyen insan vardır...
  • yengec kadini her detayi cok iyi hatirlar, ama basina gelen kotulukleri ayri bir iyi hatirlar. Fil hafızasınana ragmen yengec kadini icin kindar demek dogru degildir. onu daha iyi tanidikca anlarsiniz ki o duygusal yapisi yuzunden ayni hatalari her an tekrar yapabilecegini hissettigi icin surekli kendine gecmisi hatirlatma ihtiyaci duyar, yoksa cogu burc kadinina gore yuregi cok daha saf ve temizdir.
  • yengec kadini ayni zamanda samimi ve comerttir. oyun oynamaz, oynayamaz, hem hinligi hemde isvesi cilvesi limitlidir, bir yere kadardir, o yerden sonra duygular butun kontrolu ele alir, ici disi bir yapar. dolayisiyla duygusal, harbi, hatta fevri yengec kadini gorebilirsiniz ama cilveli, poz kesen, rol yapan yengec kadini nadirdir.
  • onun anladigi tek lisan sevgidir, gururlu, onurlu, romantik ve hatta biraz da arabesk sadakat gosterileridir, ve hepsinden onemlisi samimiyettir. samimi olmaniz yeter, ayni zamanda samimiyetinize inandirmaniz gerekmez, lakin yengec kadini bu konularda hukmu en basta soylendigi gibi, butun toplum, sosyal ve mantik kurallardan bagimsiz, akliyla degil kendi duygu ve hissiyatinin yonlendirdigi sekilde verecektir.
  • sağlam, dik, yıkılmaz görünümünün altında oldukça duygusal bir kalp barındıran kadındır. karşılaştığı zorluklara karşı çelikten duvar misali göğüs gerse de patlama noktası geldiğinde kimse onları tutamaz ve işte o an geldiğinde bu kadınların hışmından korunulmalıdır. en sağlam ve sadık arkadaşlar, sevgililer bu burca mensup kadınlardan çıkar. eğer bir yengeç burcu kadını bulunursa sımsıkı tutulmalıdır asla elden kaçırılmamalıdır.
  • oldukça güçlü bir hafızaya sahiptirler ve bu nedenle geçmişin her ayrıntısıyla birlikte yaşamaya mahkumdurlar. nostaljiyi severler, değer verirler, geleceği geçmişten çıkarmaktan büyük keyif alırlar.
  • güvenilirdir. o kadar ki kendinizi gözü kapalı teslim edebilirsiniz, zarar vermez size, kıyamaz. sorumluluk duygusu çok gelişmiştir. potansiyel annedir, candır. Ruh hali değişkenlik gösterir. deniz gibidir o, kimi zaman dalgalı, kimi zaman süt liman. Zor sever, zor güvenir. ama bir kere sevdi mi, bir kere güvendi mi de sizden asla vazgeçmez.
  • gerçekten seviyorsa; suistimal veya yalan sezmedikleri sürece sonsuz toleransa sahip,iyi veya kötü her anınızda yanınızda olan,asla tuttuğu eli bırakmayan kadındır.sinirlenseniz de,kırsanız da gözleri dolu dolu sessiz bir gülümsemeyle size bakar, hoşgörür çoğunlukla
  • yengeç burcu kadınına aşık olmak, elinizde ateş tutmaktır, ateşe uçan pervane olmaktır, içinize çekip kor olmayı istemektir, sıcaklığına alışmak hep yanı başınızda olsun istemenizdir.
  • ne kadar saftır, iyi niyetlidir ya da öyle görünüp aklında kaç bin tilkiyi gezindirir bilemem ama kesinlikle ve kesinlikle keskin çizgileri olan kadın tipidir.. kırmamak, kırılmamak için çok geri çekilir ama sabrı taştığı an geri dönüşü yoktur.. önce karşısındaki şanssız bünyenin hakkından gelir, sonrada varlığından habersizmiş gibi değersiz kılar.. ve ben bu kadınların en çok bu yönüne hastayım..
  • aşk gibi aşktır, can gibi can, dost gibi dost, bebek gibi bebek, anne gibi anne ve en süperinden eştir. anaç bir yapıya sahiptir. çok kırılgandır, bir o kadar da çabuk yumuşayan yapısı ile insanı sıkmaz. adam gibi sever erkeğe erkek olduğunu hissettirir. verilen değerleri boşa çıkarmaz. gönül rahatlığı ile sevin efendim, zarar gelmez.
  • ayrıca evin huzuru yaptığı yemeklerden önce gelir. huzur yoksa, ya o ev yakılmalıdır ya da oradan bir yengeç göçüp gider. yemek yaparken biri akıl verirse kendini bitmiş saysındır, yengecin hisleri zaten o yemeği yapmasına yardımcı olur. sevgilisi çok tatlıdır, onun erkeğidir, onun için her şeyi yapar ama sevgilisinin yüzüne genelde nazlı bakışlar atar, bakışlarıyla istediğini yaptırır. ama zaten çıkarcı mantıkta olmadığı için istekleri de pırlanta, elmas, gemi, araba gibi şeyler değil; daha masumane, bakkala göndermek, yanyana kitap okumak, soba yaktırmak, karşılıklı kahve içmek ve şımartılmak olur.
  • mantıklı bir kadındır; duygularıyla hareket eder (nasil ya :P)
  • en büyük kişisel kusuru fazlaca şefkatli olmaktır.
  • herhalde tüm burçlar içinde anneliğin en çok yakıştığı burçtur. sevimlidir, akıllıdır, biraz fazlaca yufka yüreklidir, hafiften şaşkındır (ki her seferinde kendisini daha da şirin yapar bu özelliği)
--------
dışarıdan hiç bir şeyi kafasına takmaz gibi görünür
duygusal değilmiş, çok cesur ve sertmiş gibi davranır
ama sadece yengeçin kabuğudur bütün bunlar

içindeki et yumuşacık ve lezzetlidir. Yumuşacıktır; çünkü duygusaldır, kırılgandır, maalesef çok alıngandır (yağmur yağıyor, bana ördek dedin kadar!) lezzetlidir; çünkü aşk, arkadaşlık, yatak onunla eğlencelidir, sınırsızdır, korkusuzdur

paylaşımcı, merhametli, dürüst ve haddinden saf ve iyi niyetlidir. bu yüzden başkaları tarafından kullanılmaya ve tiye alınmaya çok müsaittir. ama enayi değildir. haksızlığa, aldatılmaya, nankörlüğe uğradığında hiç bir zaman affetmez, affetse de asla unutmaz, öcünü alacağı günü sabırla bekler, sonra da ortalığı kasıp kavurur, defolur gider. kısaca müthiş kincidir.

yani her türlü duyguyu dibine kadar ve keyif alarak yaşar yaşatır.
felsefesi bu...